Odložený festival Maker Faire je už v sobotu 5. října

Světový festival technologií, řemesel a bádání Maker Faire, jehož původní termín 14. záři organizátoři kvůli extrémnímu dešti posunuli, se koná už tuto sobotu 5. října. Místo i čas zůstává stejné – českobudějovická Žižkárna, 10 až 17 hodin.

V rámci festivalu pořadatelé z organizace Make More představí projekt Energetického parku České Budějovice, jehož součástí má být i ZEVO Vráto, vyrábějící z dále už nevyužitelných opadů teplo a elektřinu, a také FabLab. Tedy unikátní a ambiciózní projekt, který zapojí silná lokální témata prostřednictvím českobudějovických vědecko-výzkumných a vzdělávacích organizací, kulturně-sociálních iniciativ a také firem. Koncept reaguje i na potřebu vytvořit komunitní a kreativní centrum pro místní obyvatele.

Právě jeden z festivalových workshopů 3D tisku bude věnován plánovanému projektu FabLab a tedy i tomu, jak by mohl vypadat.

Další program festivalu nabídne například funkční prototyp autonomního zemědělského robota od společnosti Roboton nebo RC Falcons z Vysoké školy technické a ekonomické. Ať již jde o klasické drony, včetně těch s termovizí, ukázky letecké akrobacie s mikrodronem či RC letadlem. Pilotáž si bude možné i vyzkoušet.

Firma Bosch si pro návštěvníky zase přichystala speciální únikovou hru na 15 až 20 minut.

Čtvrtý ročník festivalu plného moderních technologií, bádání, pokusů a workshopů tak inspiruje k návštěvě.

Registrace na workshop 3D tisku:

https://goout.net/cs/zaklady-3d-tisku/szhrgjx/

https://makerfaire.cz/cbudejovice/